Објављено: 09.11.2023.

Саопштење за јавност ЈП ПЕУ “РЕСАВИЦА” поводом несреће у руднику “Лубница

Поводом трагичне несреће која се десила у руднику лигнита “Лубница”, приликом које су страдала наша два рудара – пријатеља, Дејан Крајњановић и Љубиша Босиљковић, у име колектива ЈП ПЕУ “Ресавица”, упућујемо изразе најдубљег саучешћа њиховим породицама и пријатељима. Такође, желимо да пренесемо жеље за брзим опоравком нашем повређеном рудару Слободану Николићу.

Овом приликом желимо да истакнемо да се, доласком новог руководства на чело ЈП ПЕУ “Ресавица”, у чијем са ставу послује 9 рудника на територији Републике Србије, улажу велики напори на подизање нивоа опремљености запослених личном заштитном опремом и повећањем безбедности на раду, као и на колективној заштити радника.

Став пословодства ЈП ПЕУ “Ресавица” је да је безбедност, заштита и здравље радника на првом месту, уз поштовање свих упутстава и прописаних процедура за безбедан и сигуран рад, уз обавезну употребу личне заштитне опреме. У том смислу интензивно се спроводе активности на редовној обуци радника у току рада, примени и контроли спровођења прописаних мера безбедности и заштите на раду.

Донета је одлука да се по хитном поступку, на нивоу целог Јавног предузећа, спроведе ванредна контрола спровођења додатних мера и контрола квалитета опреме за безбедан и сигуран рад, котрола спровођења процедура при извођењу радних операција на свим погонима, са циљем подизања безбедности на раду на ниво изнад оног који прописују домаћи стандарди и законска регулатива.

Још једном изражавамо најдубље саучешће породицама настрадалих. Нека им је вечна слава и хвала.