Објављено: 12.10.2023.

Одржан састанак руководства и представника репрезентативних синдиката ЈП ПЕУ „Ресавица“ са министарком рударства и енергетике

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић разговарала је данас са руководством и представницима репрезентативних синдиката ЈП ПЕУ „Ресавица“ о функционисању овог предузећа, модернизацији процеса производње и унапређењу безбедности на раду и заштити здравља запослених.

„Ресавица је у стратешким документима који су у изради препозната као предузеће од стратешког значаја за енергетску безбедност Републике Србије, имајући у виду резерве висококвалитетног угља у рудницима у оквиру овог система. Наш приоритет је да Ресавица послује одрживо, да се модернизује производња, повећа продуктивност као и да се континуирано ради на побољшању безбедности рада у рудницима“, рекла је она.

На састанку је посебно истакнут значај рудника „Соко“, „Штаваљ“, „Рембас“ и „Лубница“ у којима се предузимају значајне активности на изградњи додатних безбедносних система, пре свега у јамама са метанским режимом рада, хуманизација производних процеса и увођење високопродуктивне методе откопавања угља.